Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci

de _Alina_ in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 3053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 815 ml lapte
  • 990 g faina
  • 100 ml ulei de palmier + inca o lg
  • 200 g zahar tos
  • 50 g drojdie proaspata
  • 40 g unt moale
  • 4 galbenusuri
  • coaja de la 1 portocala
  • 100 g papaya confiat
  • 80 g stafide aurii
  • Glazura
  • 4 albusuri (100 g)
  • 72 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 80 g nuca macinata
  • ..........
  • miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci:

Maia

Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min.  
Etapa I  In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier. Acoperim si lasam la dospit 40 min.    
Atentie!!! Puneti intr-un vas incapator pentru ca va creste foarte mult.

Etapa II In aluatul obtinut la prima etapa, incorporam pe rand, cu ajutorul mixerului, ingredientele in urmatoarea ordine: 

  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 25 ml ulei de palmier
  • 100 ml lapte caldut
  • 300 g faina
  • 80 ml lapte caldut
  • 25 ml ulei de palmier
  • 40 g unt moale
  • 4 galbenusuri

Mixam dupa fiecare ingredient adaugat.

Cand le-am terminat de incorporat mai mixam 10 minute, apoi acoperim cu prosop/folie alimentara si lasam la dospit inca 30 minute.

Etapa III

1. Punem papaya si stafidele la inmuiat in 60 ml lapte fierbinte pentru 15 minute.
2. Incorporam cu mixerul in aluatul obtinut in etapa anterioara laptele in care am inmuiat fructele si urmatoarele ingrediente:

  •  330 g faina, 
  •  50 ml ulei de palmier
  •  200 ml lapte caldut
  •  50 g zahar

3. Mixam aluatul pentru 10 minute, oprind din cand in cand mixerul pentru a nu se arde. La final inglobam papaia, stafidele si coaja de portocale, mixam 2 minute, acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 60 min.
4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim compozitia si o turnam in tava(i) (eu am avut doua rotunde cu diametrul de 17 cm si una dreptunghiulara 20x9 cm) tapetate cu hartie de copt si lasam la dospit 30-40 minute.
6. Dupa ce a dospit putem prepara glazura astfel: mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia. Incorporam in albusurile batute si miezul de nuca macinat.

7. Punem deasupra aluatului glazura si miezul de nuca intreg si introducem in cuptor pentru 50-60 min.  
Nota!  

Data viitoare voi incerca sa pun cu 50-100 g de faina mai mult, pentru ca s-au lasat putintel la mijloc.     

Poza cu sectiune nu am pentru ca cei rotunzi i-am facut cadou, iar cel dreptunghiular nici nu stiu cand s-a "evaporat". :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu iaurt grecesc